All for Joomla All for Webmasters
Македонија

ИЗЛЕЗЕНОСТ ДО 10 ЧАСОТ: Прилеп 11,05 %, Свети Николе 11,48 %, Пехчево 10,22 %, Новаци 10,63 …

ДИК со прва прес-конференција за претседателските избори.Со задоцнување било отворено едно место во Боговиње, каде веќе тече непрекинато гласањето.

2344 гласачкото место во Студеничани, не е отворено. Таму гласањето нема да започне бидејќи доцни повеќе од 3 часа.

Вкупен број на избирачи кои гласале се 80.569 или 6,05 проценти.

По општини највисока излезност има Прилеп со 11,05 проценти, Свети Николе 11,48, Пехчево 10,22 проценти, Новаци 10,63, Демир Хисар, 10,12, Македонски Брод 10,11 проценти.

Најниска излезност има во Боговиње, Липково 0,97 проценти, Долнени 1,85 проценти, желино 1,82 проценти, Пласница 1,58 проценти.

ВРВОТ