All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Неготино, Македонски Брод, Велес, Штип гласаа за жена претседател

Силјановска Давкова

Кисела Вода гласаше за кандидатката поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова.

Според податоците до кои дојде Република та,у е висока предноста за кандидатката поддржана од опозицијата. Неготино, Кратово, Могила, Македонски Брод, Брвеница, Велес, Радовиш, Илинден, Штип, Пробиштип, Пехчево се само дел од општините каде се забележува убедливо водство на Силјановска Давкова.

Според 33 отсто од обработените гласови ВМРО-ДПМНЕ води со голема разлика.

ВРВОТ