All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Експлозија на плинска боца во станбена зграда во Прилеп

Вечерва од силна експлозија која е предизвикала плинска боца во станбена зграда во населбата Бончеица на улица “Бидимаш” повредени се шестмина меѓу кои и пожарникар кои итно се хоспитализирани во прилепската болница.

Според неофицијални информации најверојатно поради невнимание на еден од станарите се запалила боца полна со плин. Во паника истата ја извал во ходникот од зградата по што таа експлодирала.На местото на несреќата веднаш пристигнале екипите на професионалната противпожарна едниница и итната медицинска помош. 

Превентивно екипите од противпожарната единица се сеуште во станбениот комплекс Бончејца. 

ВРВОТ