Македонија

АЛАРМАНТНО: Воздухот во Прилеп е 20 пати над максималното дозволено загадување

Прилеп вечерва ги надмина во загаденост и Скопје и Битола и Тетово. Мерната станица поставена на општинската зграда вечерва во 19:00 часот покажа 1012 ПМ-10 честички на метар кубен.

Ова е елементарна непогода и навистина треба да ги разбуди надлежните од зимскиот сон!

Воздухот во Прилеп не се диши и предизвикува печење на очите, носот и грлото.

To Top