Македонија

АЛАРМАНТНО И ЗАСТРАШУВАЧКИ: Мерната станица во Прилеп покажува шокантни резултати

816 ПМ-10 честички

Синоќа во 20:00 часот станицата покажа огромни 816 ПМ-10 честички на метар кубен, што го надмина и резултатот од четвртокот кога во 22:00 часот, мерната станица покажа исто така енормни 716 ПМ-10 на метар кубен.

Прилепчани се жалат дека загаденоста се чувствува особено во вечерните часови кога воздухот буквално мириса на саѓи, а дишењето е целосно отежнато.

To Top