Забава

Мате после хитот со песната за EВН, со нова песна за “Македонија пат”

песна за "Македонија пат"

Откако последната ситуација го натера Мате од Вевчани да ја преработи песната “Си беше еднаш” на Златко Ориѓански и Бени Шакири, во “Песна за ЕВН” која што стана вистински хит,

сега Мате повторно направи преработка на песната “Пролет,лето,есен,зима” од Каролина Гочева, сега преработката се вика “Песна за Македонија Пат” која се надеваме дека ќе биде исто така хит како и “Песна за ЕВН“.

Каква е леле ова служба државна,

едно метро остај снегој по потиштава,

каква е ова служба се испорезили,

во декември месец снегот ве изненади

РЕФРЕН

ај во Вевчани едно метро брзо брзо брзо наврна,

а Македонија Пат со уше немрда,

во Вевчани едно метро брзо брзо брзо наврна,

а Македонија Пат се изненадија

Каква е ова служба Македонија Пат,

двестадвајсет камиони еден немрдна,

каква е леле ова служба државна,

се напрае полоши бре и од ЕВН

РЕФРЕН

ај во Вевчани едно метро брзо брзо брзо наврна,

а Македонија Пат со уше немрда,

во Вевчани едно метро брзо брзо брзо наврна,

а Македонија Пат се изненадија.

To Top