Свет

Италија ќе добие плоштат именуван по Коби Брајант

Коби

Градот во кој растеше Коби Брајант Реџо Емилија донесе одлука да му оддаде почит така што еден плоштад ќе го носи неговото име.

Коби беше син на Џо Брајант кој играше кошарка во Италија. Живејќи во Италија Коби научи да зборува италијански, а првите чекори во кошарката ги направи во Реџо Емилија.

Градоначалникот на градот Лука Веки објави дека плоштадот пред кошаркарската сала во градот ќе го носи името „Коби Брајант“.

To Top