Македонија

ИВАН СТОИЛКОВИЌ: Се чувствувам достоинствено и гордо

Иван Стоилковиќ

Иван Стоилковиќ, претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија,утровто после гласањето се чуствувам мирно и спокојно, затоа што со моето гласање го искажав не само мојот однос туку и односот на поголемиот дел од припадниците на српскиот народ кон државата во која се родивме, школувавме, работиме и живееме.

Сосема лично, се чуствувам достоинствено и гордо затоа не само што не ја продадов, и буквално, душата на ѓаволот, туку и што не дозволив, мене и мојот народ да не стават на страната на оние кои му направиле зло на народот со кој заедно живееме, напиша на својот фејсбук профил, Претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија Иван Стоилковиќ.

Почитувани,не поседувам ниту еден медиум, ниту пак имам слободен пристап до медиумите, па затоа ќе ги искористам…

Posted by Иван Стоилковић on Saturday, October 20, 2018

 

To Top