Технологија

Погледнете што се случува ако ја притиснете буквата К на YouTube

Најпознатиот светски музички канал постои повеќе од десет години, а до ден денес не престанува да не изненадува. Кога слушате песна на YouTube, а сакате сакате да ја пузирате, вие најчесто стискате спејс.

Меѓутоа понекогаш се случува тоа дугме да ве одведе на крајот од страницата, без да ја паузира песната. Не е некоја грешка, бидејќи YouTube за пауза има друго копче. Станува збор за буквата К, а ако се прашувате зошто, таа буква значи „it doesn’t matter“, односно „не е важно“. Значи кога нареден пат сакате да паузирате песна/видео стиснете само К на тастатурата.

To Top