Кошарка

Македонија меѓу екипите кои ќе играат на Евро Баскетот 2015

Македонската кошаркарска репрезентација го потврди својот пласман на Европското првенство, што ќе се одржи следната година. Покрај Македонија, која на дел од Евробаскетот ќе биде по петти пат во својата историја, на континенталниот шампионат ќе учествуваат уште 23 национални тимови.

На ЕП ќе играат Македонија, Франција, Литванија, Шпанија, Хрватска, Словенија, Украина, Србија, Финска, Грција, Турција, Латвија, Израел, БиХ, Холандија, Белгија, Грузија, Чешка, Италија, Русија, Исланд, Германија, Полска.

ФИБА Европа домаќинот на ЕП ќе го соопшти на 8. септември, домаќинот ќе се избира помеѓу Финска, Франција, Хрватска, Германија, Израел, Латвија, Полска и Турција.

To Top