All for Joomla All for Webmasters
Други спортови

Грешна одлука на тениски судија што го насмеа светот

Ерани изведе еден добар сервис против Јанин Викмеер, што белгиската тенисерка не го врати добро. Во тој период главниот судија викна „аут“.

Иако системот Hawk eye покажа дека топката е длабоко во поле и дека судијата погрешил, Ерани остана без заслужениот поен. Следуваше жестока расправија со главниот судија, кого го обвини за неверојатна грешка. Судијата призна дека погрешил, но тоа не ја смени ситуацијата. На крајот Ерани победи со тајбрејкот и го освои клучниот сет. Само се прашуваме што ќе се случеше доколку Ерани не го освоеше тајбрејкот.

ВРВОТ