Свет

Дојава за бомба: Евакуирана железничката станица во центарот на Москва

Околу 400 луѓе денес се евакуирани од железничката станица “Киев” во центарот на Москва, после анонимниот телефонски повик дека има поставено бомба. Како што потврдиа од РИА и безбедносните служби во русија извршена е проверка и притоа евакуирани се 400 луѓе.

Истовремено анонимен пријавил дека на железничката станица во Санкт Петерзбург исто така е поставена бомба. Поради анонимните пријави последните денови се евакуираат скоро сите железнички станици, но за среќа истите се лажни.

To Top