Македонија

Заврши гласањето во Австралија – излезноста е 7,73%

Заврши гласањето во Автралија. На двете избирачки места во Австралија од вкупно пријавените 175 избирачи гласале 13. Во Мелбурн од запишаните 104 гласале 7 лица, додека во Канбера од 71 пријавен за гласање своето право го оствариле 6 лица.

За споредба на парламентарните избори во Австралија излегле 47,26 % од пријавените гласачи.

ВРВОТ