Македонија

Урко веќе не е дел од обезбедувањето на премиерoт

Kако што неофицијално дознава „Баркод.мк”, поради недоволна посветеност на професионалните обврски и непочитување на професионалните стандарди поврзани со угледот на вработениот од обезбедување на претседателот на Владата на Република Македонија привремено е отстранет Д.М.

Против него е поведена соодветна постапка, а до завршување на постапката за утврдување одговорност нема да извршува работни задачи на досегашната позиција.Надлежните ни ја потврдија оваа информација, со тоа што не сакаа да кажат ништо повеќе освен дека станува збор за Д.М.

ИЗВОР: Дневник

To Top