All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Ова се пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои гласаа за промена на Уставот

Со 80 гласа „за“ донесена е одлуката за пристапување кон промена на Уставот на Република Македнија.

Осум пратеници од ВМРО-ДПМНЕ гласаа за уставни измени.

Елизабета Камчевска, Крсто Муковски, Љубен Арнаудов, Зекир Раниловиќ, Владанка Аврамовиќ, Нола Исмаиловска, Емилија Александрова и Сашо Василевски, се осумте пратеници кои позитивно гласаа на вечерашната седница за уставни измени.

ВРВОТ