Фудбал

ФИФА утврди дека на СП од 62 натпревари од 1856 одлуки околу 200 биле погрешни

Фифа утврди дека на светското првенство кое се одржува во Бразил судиите од 1856 одлуки само 200 биле погрешни на само 62 натпревари, но судиите се задоволни од својата работа.

Се трудиме да одговориме на постојаното зголемување на барањата на играта, но како и фудбалерите, и ние имаме право на грешка“, рече Бузака.Засега не е соопштено на кои натпревари и кои судии направиле најмногу грешки, ниту дали за некои е проценето дека директно влијаеле врз резултатот на одредени мечеви.

ВРВОТ