All for Joomla All for Webmasters
Здравје

Прилепчанецот Илија Пајмакоски се закити со медал на “Prilep Moonlight 5k”

Prilep Moonlight 5k Прва вечерна улична трка во должина од 5 km во центарот на Прилеп. Патеката се состои од два круга во центарот на градот, едниот вo должина од 2,2 km, a другиот во должина од 2,8 km.

Трката се одржа  на 04.05.2015 год. а прилепчанецот Илија Пајмакоски се закити со златен медал и парична награда за прво место од 3.000 денари. Пајмакоски истрча 16:44 во категоријата Мажи Сениори. Организатори на овој настан беа: ОК „Златоврв“ – Прилеп , As a runnerОпштина Прилеп

ВРВОТ