All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Викенд временска нестабилност

Во текот на саботата уште од раните утрински часови ни доаѓа промена на времето со повремени врнежи од дожд и ретки грмежи во северозападниот,западниот и југозападниот дел од нашата земја каде локално се очекуваат и над 15 литри на m2.

Во попладневните часови оваа маса на облачност ке се помести на источната половина на нашата земја каде се можнилокално нестабилности во вид на невреме со пороен дожд,засилен ветер,електрични празнења како и појава на град.

Сепак ке има и делови од нашата земја кои ке добијат и помала количина на дожд.Бидејќи се работи за нестабилна маса ваквите процеси на споменатите места можат да бидат интензивни па предупредување до граѓаните за секој случај.

Поради тоа што се работи за нестабилност истите и потешко се предвидуваат нивните места на формирање па можно е на едно место да истури многу дожд а на друго место одалечено само и до 5 километри да падне многу малку дожд.За секоја можна промена навремено може да се информирате на фејсбук профилот на Kostadin Pavlov

Со подетални информации околу оваа нестабилност во денешниот ден.

ВРВОТ