Македонија

Седум џихадисти се кријат во Скопско!

Седум лица од Косово кои се бореле на страната на Исламската држава (ИД) во Сирија, се вратиле на Балканот и сега се сместени во неколку села во близина на Скопје, објави приштинскиот весник „Коха диторе“.

Весникот се повикува на разузнавачки служби, кои биле информирани за пристигнувањето на Лавдрим Мухаџери, Ридван Хакифит и пет други Албанци, членови на ИД.Голем број стрaнски џихадисти почнаа да ја напуштаат Сирија откако Русија почна со бомбардирање цели на ИД во Сирија.

ИЗВОР: ВЕЧЕР

To Top