All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Новите ултрамодерни возови од денес сообраќаат и на релација Битола-Прилеп-Скопје

Како и што беше ветено од денес се пуштени во функција новите најсовремени дизел возови набавени од Кина, кои од денес па натаму ќе сообрајќаат на релацијата Скопје-Велес-

Богомила-Прилеп-Битола.

Денес на радост на многумина на прилепската железничка станица се појави за прв пат после 40 години нов современ воз, кој ќе значи поквалитетен и поудобен сообраќај, како и олеснување на желечничкиот транспорт за многумина во Прилепско-Битолскиот регион.

ВРВОТ