Балкан / Регион

ТЕНЗИЧНО ВО БЕЛГРАД: Демонстрантите ја пробија заштитната ограда и СЕ ОБИДУВААТ ДА ВЛЕЗАТ ВО ПАРЛАМЕНТОТ

Група демонстранти ја нападнаа вечерва зградата на српскиот Парламент, пробивајќи ја заштитната ограда пред влезот на законодавниот дом и со неа почнале да ја гаѓаат вратата, но полицијата веднаш реагирала и ја отстранила.

Хулиганите со фантомки на глава фрлале со камења и шишиња кон припадниците на полицијата, но засега полициските сили не одговараат на нападите.

Голем број демонстранти се повлекуваат пред напаѓачите, а кородни полиција се распоредени околу Парламентот.

To Top