All for Joomla All for Webmasters
Други спортови

Мечот помеѓу Матеј Мекинг и Жорџ Себастијан во WBC е одложен

Бокс спректакалот помеѓу Матеј Мекинг и Жорџ Себастијан во WBC е одложен поради обидот за  убиството на тренерот на Мекинг, Mур во Шпанија.

Мур во моментов се опоравува во болница под вооружена стража, откако тој беше застрелан во ногата при напуштање на забава во Марбела.
После настанатата ситуација Матеј изјавил:

Разочаран сум што мечот се одложува, но со оглед на околностите и нарушувањето на мојата подготовка ова е можеби најдобрата одлука

ВРВОТ