All for Joomla All for Webmasters
Други спортови

Македонско цунами ја тресе Германија: Кристијан Воденски е „Спортист на годината 2015“ во Германија!

GFN вака го опишува изборот на Воденски: „Тоа што се случи во нашиот избор за спортист на годината беше како земјотрес. Откако фаворитот Азис Караоглу во првите два дена од гласањето поведе пред Дениз Илбај

, но немаше поим што се тркала од Македонија до GFN. Со невиден сообраќај, за нас навивачите, од оваа балканска земја го фаворизираа и му помогна на момчето да стигне до гигантската победа со повеќе од 51 отсто. Дури и без гласовите на десетгодишните германски навивачи,кои имаа право на глас, гласањето го одлучија гласовите од земјата на неговите родители“.

Така, Кристијан Воденски со вкупно три титули обезбедени во GFN. Претходно тој победи во категоријата „GFN борец на годината 2015“ со децата и тим на годината со ММА Спирит Франкфурт.профифајтшоп 2.

ВРВОТ