All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Присутни 411 делегати: Исполнет кворумот на конгресот на ВМРО-ДПМНЕ, почна расправата

Претседателката на Комисијата за верификација на мандатите на делегатите на 16 вонреден Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, Светлана Јакимовска истакна дека на конгресот присутни се 411 од 544 делегати.

-Со ова констатирам дека е исполнет условот да работи Конгресот согласно статутот, истакна Јакимовска. По ова беше усвоен Деловникот за работа на 16 Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, а беше и избрано работното претседателство кое продолжи со работа на Конгресот согласно дневниот ред. Претседател на работното претседателство е Коце Трајановски, а членови се Емил Димитриев, Ане Лашкоска, Елизабета Канческа-Милевска, Владимир Нелоски, Светлана Колариќ, Даниела Рангелова, Дијана Таранталовска, Александар Николоски, Алим Билали и Марио Цветковски.

ВРВОТ