All for Joomla All for Webmasters
Македонија

Јавна седница за настаните од 27 април на која беа изведувани видео материјали

Јане Ченто

На денешната јавна седница за настаните од 27 април беа изведувани видео материјали односно докази кои го разорија обвинителниот акт и изјавите на некои од досегашните сведоци на обвинителството.

Во обвинителниот акт пишува:

дека Јане Ченто во 18:58 насилно, со фантомка влегол, ја повикувал и водел толпата на народ.

Дека имало средба меѓу Ченто и Нинџа во кафе барот Дион и дека заедно тргнале кон Собрание како што тврдеа некои сведоци околу 18:45

На денешната презентација од страна на Обвинителството пред ЦЕЛА МАКЕДОНСКА ЈАВНОСТ се ПОТВРДИ дека Јане Ченто ПОМИНУВА НА КЕЈ во 19:13 часот а толпата народ веќе во 18:50 е влезена во Собрание.

Се потврди дека Ченто влегува во Собранието САМ со толпата народ, а не како што е во обвинението дека заедно со Југ, Ангелов, Михаил, Стефан и други во 18:58 со фантомка влегува во Собранието.

Денеска јавноста виде какви се контрадикторни работи се јавија помеѓу материјалните видео докази и тоа што е напишано во обвинителниот акт и изјавите на некои сведоци.

Правдата ќе победи, вистината ќе победи.

#КоалицијаСитеЗаПравичноСудење
#СлободаЗаЈанеЧенто
#СлободаЗаУставобранителите

На денешната јавна седница за настаните од 27 април беа изведувани видео материјали односно докази кои го разорија…

Posted by Слобода за Јане Ченто on Monday, October 22, 2018

ВРВОТ