All for Joomla All for Webmasters
Македонија

ФАЛИ ЕДНА АВТОМАТСКА ПУШКА ВО АРСЕНАЛОТ НА „АЛФИТЕ“: Сите припадници на единицата „Алфа“ вечерва повикани на рапорт

Алфи

Автоматска пушка исчезнала од арсеналот на оружје на полициската единица за борба со уличниот криминал „Алфи“ дознава НетПрес.

Според информацијата во моментот се повикани сите припадници на оваа единица на рапорт во Министерството за внатрешни работи за да се пронајде оружјето.

„Алфите“ имаат статус на посебна единица за прв одговор и интервенција во рамки на Секторот за внатрешни работи Скопје, поради што овластувањата важат исклучиво на територијата на Град Скопје.

ВРВОТ