All for Joomla All for Webmasters
Здравје

26 март Светски ден на лицата со епилепсија

Епилепсијата е често хронично невролошко пореметување кое се карактеризира со напади. Тие напади се краткотрајни знаци и/или сипмтоми на абнормална, претерана или хиперсинхрона невронска активност во мозокот.

Околу 50 милиони луѓе ширум светот страдаат од епилепсија. 26 март е светскиот ден на лицата со епилепсија,или уште наречен ВИОЛЕТОВ ДЕН.Настан, кој овозможува подигање на свеста за епилепсијата.

ВРВОТ