Barkod.mk - Кодот на вистината

Услови за користење

Авг 28 Напишано од  Посетено 2708 пати

  Оценете ја оваа вест
  (0 гласови)

  Овој текст ја покрива целата содржина на www.barkod.mk (“Barkod.mk / Баркод.мк”) и секоја придружна содржина. Ве молиме внимателно да го прочитате, пред да продолжите со користење на Barkod.mk. Вашето користење на сајтот е индикација за вашата согласност со Условите за користење.

  Користење на содржината

  Услови за преобјавување 

  1. Внатрешните линкови во содржината не смеат да бидат отстранети.

  2. Логото на сајтот и/или линк (URL) на преобјавената содржина мора да бидат видливи.

  3. Линкот “Повеќе…” кој насочува до оригиналната страница мора да биде вклучен на крајот од секоја статија која е преземена (не повеќе од 10% од целосната содржина на статијата) и не смее да се отстрани. Доколку сакате да ја преземете содржината под други услови, контактирајте го уредникот

  Кореспонденција со Barkod.mk 

  Секоја кореспонденција со Barkod.mk и поднесената содржина, вклучително и документи и фотографии, станува сопственост на Barkod.mk. Го задржуваме правото да ја репродуцираме таа содржина, делумно или целосно, на Barkod.mk и да ја искористиме според потребите, вклучително и давање дозвола за реобјавување на трети лица. При поднесување содржина, потврдувате дека содржината која ни ја предавате е ваша, не крши права на трети лица (авторски права, трговски марки, права на приватност) и дека не е незаконска по ниту една основа.

  Услови за користење на коментари 

  Коментарите на Barkod се појавуваат со помош на Facebook Comments. Овој систем за регистрирање коментари е така дизајниран така што единствен начин да коментирате е да бидете најавени со Facebook профил, со што се знаат вашите податоци Име и Презиме.

  1. * Не постирајте материјали кои содржат: закани, малтретирање, лажни обвинувања или пак материјали кои се косат со законите.
  2. * Немојте намерно да давате изјави кои се лажни или пак наведуваат на погрешни заклучоци.
  3. * Не нудете продажба или купување на какви било производи или услуги. Не постирајте материјали кои ги нарушуваат авторските права.
  4. * Не постирајте информации кои знаете дека се доверливи, имаат сензитивна природа или пак на кој било друг начин се косат со законот.
  5. * Сите коментари мора да бидат релевантни за статиите на Barkod.mk, каде што коментарите се објавуваат.
  6. * Barkod.mk не прифаќа одговорност за информациите изнесени во коментарите. 

  Штом ќе постирате коментар на Barkod.mk, тој станува дел од јавната дебата. Според нашата политика, не отстрануваме коментари од корисниците, освен ако тие нарушуваат некој од Условите за користење.

  Недозволеното користење на било која содржина на порталот Barkod.mk Ќе се смета за прекршување на авторските права и за тоа ќе биде поднесено барање за финансиски надомест.

  Строго се забранува злоупотреба на видео материјалите, сопственост на Barkod.mk, односно нивно сечење, лепење и дополнително монтирање. Секое неовластено и без предходна дозвола на редакцијата на Barkod.mk објавување на фотографија или видео, сопственост на Barkod.mk во друг медиум изнесува 8000 денари за едно објавување и за корисникот ќе биде испратена фактура со рок на плаќање од осум дена.  

  loading...

  СЛЕДЕТЕ НЕ/ КЛИКНЕТЕ ЛАЈК НА ОФИЦИЈАЛНИОТ ФЕЈСБУК FAN PAGE

  WWW.BARKOD.MK

  Баркод.мк - Најсвеж македонски веб портал. Место каде што можете да се информирате скоро од секоја област. Како портал активно постои од Јули 2014 година.

  HomeОпшти услови

  Пријатели и Пријателки


  sportskimkNEWLadMediaLogopl-logo-v3